luni, 1 martie 2010

Da si Nu


**Adevarul..este greu pentru ca se contureaza ca o forma clara a realitatii,pentru ca este dificil si in acelasi timp transant.Minciuna(si aici nu vorbesc de minciunile albe) este o iluzie...o iluzie care ne 'imbata' si care ne starneste acea senzatie de bine.Este in ordine sa visezi,atata timp cat nu te minti pe sine si nu te aperi conturandu-ti o lume ireala.Iluzia este periculoasa pentru ca poti trai cu ea mult timp,iar atunci cand te trezesti 'cazi' intr-o prapastie cu riscul de a fi mult prea adanca.Uneori incerci sa te aperi sau sa ii aperi pe ceilalti mintind,insa nu rezolvi nimic,fiecare lucru se aduna asemenea unui pahar care se umple..picatura cu picatura.Adevarul nu este accesibil multor persoane si asta este dureros pentru ca lipsa de sinceritate creeaza imagini,stari,situatii departe de a fi reale care nu aduc decat raul pentru ca mai devreme sau mai tarziu ceata se risipeste.**

.

4 comentarii:

  1. Multi spun:'L-am iubit/am iubit-o din toata inima si nu pot traii fara el/ea..iar el/ea nu mi-a raspuns niciodata' dar daca l-ai iubit/iubit-o cu adevarat de ce suferi k el/ea nu ti-a spus-o,iubirea adevarata nu asteapta Niciodata Dar Niciodata nimic in schimb.Ea este fericita ca se poate manifesta,ca se poate darui.Atata timp cat cineva sufera din cauza iubiri inseamna ca nu a cunoscut iubirea adevarata.Daca Dumnezeu conditioneaza iubirea Sa de dragostea noastra penntru el probabil am disparea intr-o clipa.A iubi pe cineva inseamna daruire totala,inseamna uitare de sine.

    Iubirea nu inseamna mila,atractie sexuala,respect,nu inseamna dorinta de a proteja pe cineva si de a fi protejat,nu inseamna faptu k te-ai obisnuit cu celalat de langa tine,toate acestea seamana cu iubirea dar nu este.Da cam par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este de negasit.

    In legatura cu partea Adevarul-Minciuna..Uneori este la fel de greu sa spui un adevar pe cit de greu este sa ascunzi o minciuna.

    Sint unii oameni care nu pot spune adevarul. Unii care nu pot spune o minciuna si multi altii care nu pot face diferenta intre adevar si minciuna.

    Adevarul care ii face pe oameni liberi este in cea mai mare parte adevarul pe care oamenii n-ar vrea sa-l auda.

    Nu e atit de important ceea ce nu stiu oamenii, cit este de important ceea ce stiu atit de bine si nu este adevarat.
    Cea mai obisnuita minciuna este aceea pe care ne-o spunem noua insine.

    Ai dreptate adevarul inseamna realitate dar ai grija si realitatea poate fi inselatoare

    E ciudat cum viata poate lua o intorsatura neasteptata in urmatoarea clipa este ciudat si frustrant.

    Ce ne mai ramane sa facem? sa ne trezim in fiecare dimineata si sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima pt ca nu sti ce se va intapla maine.

    Interesant acest articol,dupa cum il relatezi este scris din ura. dar si ura face parte din viata la fel ca si iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frazele cu iubirea,nu vad ce legatura au cu acest post,dar in fine.
    Ura/:)?in niciun caz..pur si simplu situatii de viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Prin aceasta compunere a ta poate fara sa vrei faci referire si la acest lucru de fapt cam asta se ascunde in spatele compunerii tale.

    Da in final poate ai dreptate poate nu este scrisa din ura dar este scrisa din iubire?

    RăspundețiȘtergere
  4. Unele lucruri la care ai facut referire acolo pur si simplu nu au legatura cu postul si nu ai fi scris asta daca nu mai fi cunoscut bine.

    In orice caz chiar ciudata fraza cu ura..si Da poate este scrisa din iubire(nu se stie niciodata).

    RăspundețiȘtergere